Vuosien varrella on opittu, että lajikkeista aikaisimmat, Niederdeutscher ja Konzcewicki, ovat valmistuessaan varistusherkkiä. Myös helteisen sään tiedetään merkitsevän usein rajuja paikallisia ukkoskuuroja. Kuurojen ennustettavuus on vaikeaa, mutta jos se vaan on mahdollista, nämä lajikkeet kannattaa puida ennen myräkkää. Osan siemenistä joutuu puimaan vihreänä, nämä kuitenkin jälkituleentuvat kuivauksen yhteydessä.
Recordin, Sylvian ja Prochanin lajikeominaisuuksissa on todettu näiden olevan myöhemmin valmistuvia ja selvästi vähemmän varistavia. Peltohavainnot muutamilta Etelä-Suomen kuminalohkoilta parilta viime päivältä osoittavat, että nämä lajikkeet saattavat reagoida nyt sääolosuhteisiin odottamattomalla tavalla. Karistamista voi esiintyä näilläkin. Tarkkaile siis erityisen huolellisesti valmistuvaa kuminaa lajikkeesta riippumatta.
Sadonkorjuukaluston ja kuivurin huoltotyöt kannattaa tehdä nyt. Myös kosteusmittarin kunto on syytä tarkastaa, patterin vaihtokaan ei tee pahaa. Puhtaus on puoli ruokaa ja se on kuminan kohdalla erityisen tärkeää pitää mielessä. Kuminan pellolta lähtevää laatua ei tule pilata huolimattomalla sadonkäsittelyllä.
Näillä näkyminen puintikosteudet jäävät alhaisiksi ja kuivausolosuhteet lienevät optimaaliset. Kumina tulee kuitenkin aina kuivata noin 10 prosentin kosteuteen, jotta se kestää varastoinnin aikaisen takaisinkostumisen.
Ja kun kuminat on puitu, puhdista kalusto ja laitteet seuraavaa puitavaa kasvilajia varten. Kuminan vahva tuoksu hälvenee pois ongelmia aiheuttamatta, kun kuminan sadonkorjuussa käytetty kalusto ja erityisesti kuivuri siivotaan kunnolla.