Myös Jussi Taruman pelloilla Tuusulan Jokelassa kesti tavanomaista kauemmin, että kuminat tulivat pintaan. Taruma pääsi kylvämään kuminaa toukokuun lopulla 24.5., jolloin sääennuste lupasi vesisateita heti kylvöpäivän jälkeen. Kuorettumariskin minimoimiseksi kylvömuokkaus tehtiin varsin matalaan. Kylvön aikaan maassa oli riittävästi kosteutta, mutta lopulta sateita ei tullutkaan. Kylvön jälkeiset kuumimmat hellepäivät kuivattivat maan nopeasti, eikä sadetta saatu yli kuukauteen kylvön jälkeen.
Yleensä kumina taimettuu 10–20 vuorokauden sisällä kylvöstä, mutta tänä vuonna reilun parin viikonkaan kuluttua pellolla ei ollut mitään nähtävissä. Tilanne ei ollut kuitenkaan toivoton, sillä vastaavanlaisista kasvukausista oli Tarumalla kokemusta jo entuudestaan. Muutaman kerran aiemminkin on kumina itänyt vasta juhannuksen jälkeen kunnon vesisateiden myötä, ja silloinkin oli saatu vielä hyvä kasvusto aikaiseksi. Näin kävi myös tänä vuonna, sillä kunnon sateet tulivat juhannuksen jälkeisellä viikolla, ja ensimmäiset kuminantaimet olivatkin näkyvillä vasta aivan kesäkuun lopulla, yli 5 viikkoa kylvön jälkeen. Kylvön jälkeen vettä tuli ensi kertaa 26.6., jolloin sadekertymä oli 19 mm. Heinäkuun puolella vettä on tähän mennessä saatu n. 27 mm.
Siementä Taruma kylvi noin 30 kg/ha, kuorettumaherkillä mailla vielä hieman enemmän. Kuminalle annettiin suhteellisen maltillinen kylvölannoitus, lannoitukseen käytettiin 200 kg/ha YaraMila Y5:ttä. Kylvölannoitus olisi tehty mieluiten korkeamman fosforipitoisuuden lannoitteella, kuten Y6:lla, mutta sitä ei ollut keväällä saatavilla. Suunnitteilla on tehdä kuminalle lisälannoitus elokuun alkupuolella.
Taimettumisen epätasaisuus aiheuttaa ongelmia rikkaruiskutusten ajoituksen kanssa. Perustamisvuoden rikkaruiskutus tehtiin 9 päivää kylvön jälkeen kesäkuun alussa, mutta toista rikkatorjuntaa joudutaan vielä lykkäämään siihen saakka, että loputkin taimet ovat tulleet pintaan. Ensimmäisen ja toisen ruiskutuksen väli muodostuukin tällä kertaa turhan pitkäksi.
Taruman mukaan tässä kohtaa vaikuttaa siltä, että uusintakylvöiltä vältytään, kunhan maan pinta vain pysyy kosteana, eikä kuorettumaa pääse syntymään. Lopullinen tarve uusintakylvöille voidaan todeta kuitenkin parin viikon kuluttua, jolloin viimeistenkin taimien tulisi olla pinnassa.
Tältä näytti kuminan taimettuminen 3.7.