Suurin kysymys puidun kuminalohkon äärellä lienee sen jatko ja mahdollisuus tuottaa satoa ensi kaudella. Puidun kasvuston alta paljastuvien taimien määrän lisäksi on syytä tarkastella kasvuston tasaisuutta ja rikkakasvien määrää. Laajat, taimista tyhjät aukot ja erityisen harvat kohdat kasvustossa rikkaruohottuvat aivan varmasti. Vaikka kumina yleensä talvehtii hyvin ja sietää erilaisia olosuhteita jopa muita kasveja paremmin, vie talvi aina muutaman kasviyksilön neliötä. Epävarmoissa tapauksissa päätöksen kuminalohkon säilyttämisestä voi lykätä keväälle.
Optimimäärä kukkivia kasveja on kokemusten mukaan noin 100 -150 kpl/m2. Harvahkokin, mutta tasainen kuminakasvusto, 25 kukkivaa kasvia neliöllä, täyttää kasvutilan tehokkaasti kasvattamalla paljon sivukukkasarjoja ja tuottaa vielä kohtalaisen sadon.
Jos kuminalohko palaa viljelykiertoon, lue vinkit kuminan lopetukseen tästä.
Jos kuminalohko on elinvoimainen, ja on tarkoitus ottaa sato tulevanakin vuonna, typpilannoitus 20 – 30 kg/ha on paikallaan, jos ympäristösitoumuksen mukaisessa vuosittaisessa enimmäistypen määrässä on tähän varaa.