Öljyhamppu tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti
Öljyhamppu on superkasvi, jossa ei ole mitään päihdyttävää.
Se hellii kehoasi ja mieltäsi luonnollisesti.
Öljyhamppu on vuosisatoja vanha keksintö. Tämä erityiskasvi oli superfoodia jo ennen kuin superfood keksittiinkään. Öljyhamppu on tarkoitettu ravitsevaksi ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Sen lisäksi öljyhamppua käytetään kosmetiikan tuotteissa. Kasvin arvokkain osa on sen siemenet ja öljyhampun ravintoarvot ovatkin huippuluokkaa.
Öljyhampusta on moneksi
Öljyhamppu on erittäin monipuolinen erityiskasvi lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. On väitetty, että hampusta saisi jopa 10 000 erilaista tuotetta! Öljyhamppua käytetään ihmisten ja eläinten ravinnossa. Ainutlaatuisen ravintokoostumuksensa ansiosta sen käyttötarkoitukset ovat erinomainen tuki ruokavalion monipuolistamiseen. Lisäksi öljyhamppua käytetään monentyyppisissä kosmetiikkatuotteissa.
Öljyhampputuotteita:
- Hamppusnacks
- Hampunsiemen
- Hamppurouhe
- Hamppuöljy
- Hamppusaippua
- Hamppuvoide
Tutustu tuotevaihtoehtoihin lisää kumppanimme Murtolan Hamppufarmin sivuilla »
Erityisen hyvä öljyhamppu
- Gluteenittoman hampun siemenpähkylä sisältää öljyä 33 %, valkuaista 25 %, kuitua 28 % ja imeytyvää hiilihydraattia 6 %.*
- Rasvahappokoostumus on mitä parhain: omega-6- ja omega-3-rasvahappojen suhde on sama kuin terveessä ihmiskudoksessa. Rasvahapoista 71 % on monityydyttymättömiä, kun esimerkiksi oliiviöljyssä niitä on vain 8 %.*
- Proteiini muistuttaa kananmunan albumiinia, mutta käy myös vegaaneille. Öljyhampun siemenissä on myös antioksidantteja, jotka ehkäisevät aineenvaihdunnassa syntyvien vapaiden radikaalien haittavaikutuksia.*
- Se on hyvä lisä kasvissyöjälle proteiinilähteeksi ja lisäksi sisältää 20 aminohappoa, joista 8 on ihmiselle välttämättömiä.*
(*Lähde: Foodwest)
Trans Farm & öljyhamppu
Kasvatamme öljyhamppua sopimusviljelijöidemme pelloilla. Sadonkorjuun jälkeen siemensato jatkojalostetaan elintarvikkeiksi ja rehuksi. Käyttämämme Finola-öljyhamppu on Suomessa jalostettu. Noin 30 % maailman öljyhamppualasta on Finolalla viljelty ja noin 80 % Finolan kylvösiementuotannosta on Suomessa.
Finola-öljyhampun siemenet eivät sisällä laktoosia tai gluteiinia. Sen sijaan niissä on ihmiselle välttämättömiä aminohappoja, jotka imeytyvät elimistössä paremmin kuin proteiinistaan tunnettu soija. Finolan siemenistä valmistetussa öljyssä on myös huomattavasti enemmän antioksidanttina tunnettua E-vitamiinia kuin rypsi- tai oliiviöljyssä.